Er det nødvendigt at have en kaskoforsikring?

Det hurtige og korte svar på spørgsmålet er nej. Det er ikke lovpligtigt at have en kaskoforsikring. Det er kun ansvarsforsikringen som er lovpligtig at have. De fleste vælger dog også at have en kaskoforsikring.

Tjek om du har den rette bilforsikring – få gratis tilbud på bilforsikring, og sammenlign priser

Hvad er en kaskoforsikring

Kaskoforsikring er populært at have for danske bilejere. Prisen variere dog meget. Få tilbud på bilforsikring her

Kaskoforsikring er populært at have for danske bilejere. Prisen variere dog meget. Få tilbud på bilforsikring her

Kaskoforsikringen til din bil, er egentlig en tillægsforsikring. Det er dog mest normalt at folk vælger også at have denne type af forsikring, da en bil er dyr at erstattet, hvis den går i stykker. I tilfælde at ulykker, så dækker kaskoforsikringen skader på din bil. Lige meget hvor meget erfaring du har i at køre, så kan der ske uventede ting i trafikken, og hvis dette sker for dig, så kan du pludselig stå overfor en kæmpe regning, hvis du ikke har kaskoforsikret bilen.

I tilfælde af at du f.eks. ender med at køre ind i en anden bil, så dækker ansvarsforsikringen udbedringer af den anden bil. Hvis du gerne vil have din egen bil forsikret i sådanne tilfælde, så kræver det en kaskoforsikring, hvor du, alt efter valg af selvrisiko, får betalt dele eller hele skaden på din egen bil også. Når du tegner en kasko, så vil alle udgifter minus selvrisiko altså være dækket, og du skal ikke være bange for at et uheld i trafikken vil give katastrofale følger for din økonomi.

Prisen på en kaskoforsikring kan svinge rigtig meget fra selskab til selskab, og alt efter hvem der skal forsikres, og hvilken bil du skal have forsikret. Derfor er det en god ide at sammenligne forskellige selskaber, da bilforsikringen er en af de dyreste forsikringer der findes for normale mennesker.

Hvorfor vælger de fleste at have en kaskoforsikring?

Det er udbredt i Danmark at have kaskoforsikret sin bil. Grunden er ofte at den er en vigtig del af vores liv. Hvis du ikke kan undvære at have en bil i flere dage i træk, og måske måneder indtil du finder pengene til en ny bil, så vil det nok være en god ide at overveje at have kaskoforsikring. Hvis uheldet er ude i morgen, og din bil bliver totalskadet, så har du ikke nogen bil, og medmindre du har en velpolstret bankkonto hvor det lige er muligt at finde penge til køb af en ny bil, så kan der altså pludselig godt gå lang tid før der er råd til køb af en ny bil. Også i tilfælde hvor du nu er afhægig af nye billån, vil det hurtigt blive en dyr fornøjelse som måske kommer til at have indflydelse på din privatøkonomi i resten af dit liv.

Kaskoforsikring er ikke nogen billig ting, og det er da heller ikke alle der bare skal have en for en hver pris. Hvis du er ung, og ikke har andet end en bil til 5-10.000 kroner, så kan det ikke svare sig. Så kan du sikkert godt nøjes med ansvarsforsikring imens du oparbejder anciennitet, og altså på den måde forhåbentlig kan få forsikringen billigere når du bliver færdig med uddannelse osv, og derfor får råd til at købe en ny bil.

Hvad koster det at have en kaskoforsikring?

Prisen på kaskoforsikringen kan som sagt variere en hel del. Det er først og fremmest tre områder som har indflydelse på hvad din pris ender med at være.

Din alder og anciennitet

Kaskoforsikringen er dyr hvis du er ung, ikke har haft bil i særlig lang tid og måske endda har været medvirkende i en bilulykke før. Hvis du derimod er ældre og har haft bil i mere end 5 år uden at du har været involveret i en trafikulykke, så bliver bilforsikringen billig. Når du skifter forsikringsselskab, så overflytter man som regel ancienniteten. Det kan derfor svare sig at finde det forsikringsselskab som er billigt mens man er ung og uerfaren, og derefter flytte til det forsikringsselskab som gerne vil give den erfarende en god pris.

Hvilken bil har du

Hvilken bil der skal forsikres er selvsagt en stor del prisen på bilforsikringen. Hvis du har en stor dyr bil, så bliver kaskoforsikringen også det dyre. Har du derimod valgt at købe en af de helt små moderne biler fra f.eks. Citroen, Toyota og hvem der nu ellers laver minibiler af god kvalitet, så får du helt sikkert en god pris. Det er ofte selve bilens pris og om den har mange hestekræfter, der afgøre om prisen er høj eller lav.

Selvrisiko

Hvis du gerne vil have en billig kaskoforsikring, så er en mulighed at sætte selvrisikoen op. Det betyder at du er villig til at betale et større beløb selv, for at få repareret bilen i tilfælde af at du kommer ud for en ulykke. Om det er rigtigt eller forkert at have en høj selvrisiko, kommer helt an på dig og din situation.

 

Undersøg om du har den rigtig bilforsikring – få 3 tilbud her

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *