Pris på bilforsikring: sådan bliver den udregnet

bilforsikring check

Check om du har billigste bilforsikring – få gratis tilbud på forsikring lige her

Det er lovpligtigt at have en bilforsikring, eller i hvert fald ansvarsforsikringen, hvis du er ejer af en bil. Det mest normale er både at have en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring. Om du har begge dele afgøre selvfølgelig i høj grad om du får en lav pris på bilforsikring. Det ene er simpelthen mere end det andet.

Hjælp til at gennemskue priser på bilforsikring

Det er ikke altid lige let at gennemskue hvorfor bilforsikringerne har den pris som de har, men det har som regel altid noget at gøre med følgende faktorer.

Din erfaring som ejer af bil

Hvis du er en ung gut eller pige, som ikke har ejet bil før, så vil den pris du skal betale for forsikring af din bil automatisk være meget højere end ellers. Forsikringsselskaberne vurdere risikoen for at man kommer ud for ulykker som højere, hvis man ikke har ejet bil før. Det er derfor svært at få en virkelig billig bilforsikring, som førstegangskøber af bil.

Motorstørrelsen på bilen

Hvis du gerne vil have lave udgifter, både hvad angår benzin, men altså også til forsikring, så kan det godt svare sig at købe en bil med lille motor. Biler med kraftig motor betaler mere i forsikring end mindre biler gør.

Hvor gammel er bilen

Baseret på prisen for en bil, så får du billigere forsikring, hvis du vælger at købe en ny bil end en gammel. Gamle biler går oftere i stykker, og dette er regnet ind i prisen.

Har du tidligere haft uheld

Hvis du tidligere har været ude for en ulykke, så vil din forsikring også være dyre end ellers. Det gælder så vidt muligt om at blive elitebilist. Det bliver du efter et vist antal år uden at have lavet skader.

Få rabat hvis du samler dine forsikringer

Hvis du vælger at samle flere af dine forsikringer hos det samme forsikringsselskab, så er det muligt at få ganske anseelige rabatter. Det er ofte muligt at spare flere tusinde kroner, ved at have alle sine forsikringer hos et selskab i stedet for kun en. Det kan dog godt stadig svare sig og undersøge om f.eks. bilforsikringen bør være et andet sted end dit nuværende selskab, hvis de er dyre end resten af markedet, men ellers er billige.

 

Undersøg om du har den billigst mulige bilforsikring – få gratis tilbud at sammenligne med her

 

En anden mulighed

Nogle gange kan du få nogle ganske billige bilforsikringer i forbindelse med købet af ny bil. Det er værd at undersøge om du kan få en billig bilforsikring i denne forbindelse. Er du ude og kigge efter bil for første gang, så kan det også være en ide at overveje om det kan svare sig at købe en bil med bilforsikring, da disse typer af bilforsikringer ikke altid tager højde for alder og erfaring, og du derved kan få bilforsikringen væsentlig billigere end hvis du går til de traditionelle selskaber. Lige meget hvad, så er det dog en rigtig god ide at undersøge hvilke muligheder du har. Som ung er et par tusinde kroner sparet hvert år rigtig mange penge, og værd at tage med!

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *